Foruma hoşgeldiniz! Umarız ki ipe sapa gelmez mesajlar, saçma sapan başlıklar, birdirinden gereksiz bilgiler ve zır deli üyelerimiz ile keyifli vakit geçirirsiniz! İçkiyi fazla kaçırmayında, Nevizade burası =)
Foruma hoşgeldiniz! Umarız ki ipe sapa gelmez mesajlar, saçma sapan başlıklar, birdirinden gereksiz bilgiler ve zır deli üyelerimiz ile keyifli vakit geçirirsiniz! İçkiyi fazla kaçırmayında, Nevizade burası =)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
AnasayfaGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Yumurtanın Sırları :/

Aşağa gitmek 
4 posters
YazarMesaj
Destination Unkown
Moderatör
Moderatör
Destination Unkown


Mesaj Sayısı : 126
Puan : 163
Rep : 2
Kayıt tarihi : 09/02/10
Yaş : 31
Nerden : Evden xD

Yumurtanın Sırları :/ Empty
MesajKonu: Yumurtanın Sırları :/   Yumurtanın Sırları :/ EmptyPerş. Şub. 18, 2010 1:37 pm

• Yumurta kabuğunun yüzeyinde 17.000 adet küçük delik (por) bulunur.

• Buzdolabında bir hafta bekletilmiş yumurta, oda ısısında bir gün bekletilmiş yumurtadan daha tazedir.

• Yumurta uzun süre bekletilirse su ve karbordioksit kaybı nedeniyle ağırlığı azalır.

• Yumurta %10 tuzlu suya (yarım litre suya 60 gr tuz) atılacak olursa taze yumurta dibe çökerken, bayat yumurta yüzeyde kalır.

• Yumurtanın tazeliği en iyi kırıldığında anlaşılır. Taze yumurta kırıldığında yumurta akı ve sarısı tamamıyla yayılmaz ve birbirne karışmaz. Yumurta sarısı yüksek görünümdedir.

• Yumurta hazırladığımız yiyeceklerin besleyici değerini arttırmada kullanabiliriz.

Yumurtanın Sırları :/ Yumurta3sari

• Sebzelerin protein miktarı düşüktür. Bu nedenle sebzelere yumurta kırılması protein, vitamin ve mineral açısından dengeli karışımların oluşmasını sağlar.

• Yumurta tahıl grubundaki besinler ile tüketildiğinde (örneğin; makarnaya kırılırsa, böreklerde kullanılırsa vb.) protein kalitesini arttırmış oluruz.

• Yumurta mutfağın çimento harcı gibidir. Yumurtayı birçok besini hazırlamada yardımcı olarak kullanabiliriz.

• Yumurta akı proteinlerinin fom oluşturucu ve bu yolla kabarmayı sağlayıcı özelliği vardır. Bu nedenle kek hazırlamada doğal kabartacı olarak tercih edilmektedir.

• Yumurta proteinleri ıs ile katılaştığı için sütlü tatlılarda ve çorbalarda koyulaştırıcı ve kıvam sağlayıcı olarak kullanılır.

• Katı pişirilmiş yumurta ile salataların (piyaz, patates salatası vb) süslemesi yapılabilmektedir.

• Yumurta, pasta ve keklerin renklendirilmesini sağlar.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
-kalpsizkral-
Yeni Üye
Yeni Üye
-kalpsizkral-


Mesaj Sayısı : 39
Puan : 39
Rep : 0
Kayıt tarihi : 09/02/10
Yaş : 35
Nerden : Dünya

Yumurtanın Sırları :/ Empty
MesajKonu: Geri: Yumurtanın Sırları :/   Yumurtanın Sırları :/ EmptyCuma Şub. 19, 2010 7:49 pm

Sagol dostum
emeğe saygı
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Deathless
Admin
Admin
Deathless


Mesaj Sayısı : 126
Puan : 161
Rep : 0
Kayıt tarihi : 05/02/10

Yumurtanın Sırları :/ Empty
MesajKonu: Geri: Yumurtanın Sırları :/   Yumurtanın Sırları :/ EmptyCuma Şub. 19, 2010 10:20 pm

Merhaba;

Çoğu bilinen şeyler aslında.Ancak aralarında ilginç olanlar da yok değil Wink

Saygılar,
İyi Forumlar...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
VΛMPYЯΣ
Admin
Admin
VΛMPYЯΣ


Mesaj Sayısı : 154
Puan : 209
Rep : 3
Kayıt tarihi : 05/02/10
Yaş : 36
Nerden : (̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅()ڪے~

Yumurtanın Sırları :/ Empty
MesajKonu: Geri: Yumurtanın Sırları :/   Yumurtanın Sırları :/ EmptyCuma Şub. 19, 2010 11:07 pm

Yumurta deyip geçme =P
Sağol...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://forumnevizade.yetkin-forum.com
Destination Unkown
Moderatör
Moderatör
Destination Unkown


Mesaj Sayısı : 126
Puan : 163
Rep : 2
Kayıt tarihi : 09/02/10
Yaş : 31
Nerden : Evden xD

Yumurtanın Sırları :/ Empty
MesajKonu: Geri: Yumurtanın Sırları :/   Yumurtanın Sırları :/ EmptyC.tesi Şub. 20, 2010 7:40 am

Zaman Ayırıp Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederim


İyi Forumlar;
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Yumurtanın Sırları :/
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Günlük Yaşantı :: Junk-
Buraya geçin: